Omgaan met teleurstellingen

De cursus ‘omgaan met teleurstellingen’ krijg je gratis bij het houden van paarden. Hoewel de wereldwijde uitbraak van een virusziekte misschien niet in de inhoudsopgave was opgenomen. Voor paarden is sociaal contact een eerste levensbehoefte. Hoe zit dat met mensen?

Niet getreurd, de ‘normale’ tegenvallers gaan ook gewoon door, naast het wegvallen van het merendeel van mijn werkzaamheden en dus inkomsten. De grasmaaier is serieus kapot. Met de hoeveelheid gras die wij hebben is dit een domper. En ik moest ik even slikken toen bij het noodzakelijke mest weghalen schade werd veroorzaakt, omdat de veel te grote machines van tegenwoordig op ons erf niet zo makkelijk kunnen manoeuvreren. Het is maar materiaal en het wordt heus wel weer geregeld. Maar het gedoe dat dat geeft…zucht. We waren een dag bezig met restanten van een afgebroken paal uit de grond wroetten en verroeste moeren van een gesneuvelde deurklink doorzagen. Het houdt ons lekker bezig in tijden dat er verder weinig te melden valt. Of juist heel veel, want ook in de paardenwereld begint langzaam het besef door te dringen dat dit niet een tweeweekse extra vakantie is, waar we allemaal een beetje lacherig mee kunnen omgaan.

We worden paranoïde

Positief punt: paarden hebben nergens last van. En ik zit sinds een paar dagen weer op DD, die dat na 6 maanden pauze onverstoorbaar onderging. De euforie die ik voelde, overstijgt alles. Echt, ik ben zo blij als een kind. Paardrijden in de buitenlucht is een prima activiteit, als je niks mankeert. Het dringende advies om dat niet in groepsverband te doen is dan wel weer lastig, omdat het met kuddedieren veiliger is om er gezamenlijk op uit te gaan. En je zit op zo’n beest op geruime afstand van elkaar, dus wat is het probleem? Waarschijnlijk het stukje naast het paard, waarbij iedere vorm van menselijke samenscholing een risico is. Je hoopt op iedereens gezonde verstand. Dat dat geen zekerheid is, bleek me in de supermarkt, waar ik voor een normale hoeveelheid boodschappen heen was. Voor me liep een luid hoestende en duidelijk snotterige oudere vrouw. Iedereen, ook ik, schoot ijlings een ander pad in. Niemand sprak haar aan wat ze daar in hemelsnaam deed. Thuis hebben we gelijk alles gewassen. Zo paranoïde zijn we inmiddels al. Ik merk dat ik mijn adem loop in te houden als iemand te dicht in mijn buurt komt. De eerste zombie nachtmerrie heb ik al gehad. Zelfs als dit over is, hoe lang duurt het voor deze angst weer uit ons systeem is en we elkaar niet meer met wantrouwen bekijken?

Mail me een video

Maneges gaan het zwaar krijgen. Alle lessen zijn afgelast en er mogen geen mensen van buitenaf het terrein op. Dat laatste dan met uitzondering van paardenverzorgers. Ik hoop dat er creatieve oplossingen mogelijk zijn. Privélessen geven, zeker in een buitenbak, is toch wel mogelijk zonder intermenselijk contact? Die paarden moeten beweging krijgen, dus misschien is zo van de nood een deugd te maken. Ik zag ook al handige collega’s webinars of live trainingssessies organiseren. Een heel goed idee. Dus bij deze: stuur mij een stukje video van jezelf en ik geef per mail opbouwende tips en aanwijzingen. Mails kunnen naar TessaTexel@gmail.com.

Koop een boek…

Er gaan de meest idiote berichten rond. Medicijn en vaccin wordt door elkaar gehaald, evenals solidariteit en besmettingsgevaar. Er was een pleidooi om Texel af te sluiten door de boot uit de vaart te halen. Het idee dat het eiland virusvrij is, bleek al snel een utopie. De huisartsen zijn bang voor een golf aan zieken, die ze niet aankunnen. Wat ik daarvan vind? Niks. Ik ben geen deskundige. Net als het merendeel van jullie. Het verstandigste lijkt mij om af te gaan op mensen die dat wel zijn en niet mee te gaan met alle indianenverhalen en fake news. Papegaai nou niet zomaar alles na wat je hoort of ziet of denkt te horen. Facebook is geen betrouwbare bron. Gebruik je eigen hoofd, wacht niet op maatregelen van hogerhand, blijf zelf nadenken. Ga lekker paardrijden, paardknuffelen, met een stoeltje bij je wei paarden bestuderen en veel lezen. Ik weet nog wel een leuk boek…

https://mediaboek.nl/paardrijden-voor-je-plezier.html


Vond je dit nou een leuk bericht? Doe dan een donatie!

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , .