Hooggeëerd publiek: tadaaa!

Ik had een venijnige blog klaarliggen. Het ging over vrouwenquota, dan kan je je daar vast voor een andere keer op verheugen. Want…mijn nieuwe boek is er. En dat verdient echt eerst de aandacht.

Het schrijven van een boek is een eenzaam proces. Het gebeurt bij mij tussen de bedrijven door. Want er moet ook brood op de plank komen en dat komt van andere opdrachten. In tegenstelling tot wat mensen denken is een boek nou niet iets waar je geld aan over houdt. Dit is boek nummer 17 of 18, ik moet nog effe tellen, maar punt is dat ik het dus inmiddels enige ervaring heb. In een kleine markt als de paardenwereld is het fijn als je enigszins uit de kosten komt. Waarom doe je het dan, zou je misschien zeggen. Maar het is bij mij als bij een muzikant: het moet eruit. In heb nou eenmaal de drang om die kennis uit te dragen.

De meeste boeken maakte ik met input van bekende paardenmensen. Dat was belangrijk voor de verspreiding. Iets met naamsbekendheid. Het maakte het proces gecompliceerder, want alles moet besproken en om reacties vragen is reacties krijgen. En het was voor mij soms ook frustrerend. Had ik me suf gewerkt en ging iemand anders met de eer strijken. Niet altijd hoor. Er waren ook genereuze deskundigen bij die daar niet aan mee deden en mijn rol ook tegenover de buitenwereld erkenden.

In de loop van mijn inmiddels best lang carrière in de paardenwereld heb ik zoveel gezien en gehoord, zoveel beroemdheden gesproken en bevraagd, dat ik zelf het nodige heb opgestoken. Wat opvalt is dat mensen die echt wat voorstellen het geen enkel probleem vinden om hun kennis te delen. Ik heb er zo ongelooflijker van geleerd en aan te danken. Daar zat ook wel eens iets bij dat, eenmaal thuis te paard, niet zo uitpakte als ik dacht. Dat was aanleiding voor mijn nieuwe boek. Een eerlijk verhaal vol kennis, maar ook met mijn mislukkingen. Zodat ik jullie daar allemaal voor kan behoeden. En gelukkig vond ik een hele goede, enthousiaste uitgever die mijn visie deelde. Het resultaat is een boek waar ik echt heel trots op ben. En ik vind het ook best eng. Ik geef iedereen een stukje van mezelf. Best spannend hoe daarop wordt gereageerd…

Maar nu heb ik jullie nodig. Het is in deze anti-papiertijd best lastig om mensen te bewegen een boek te kopen. Toch wil ik gepast reclame maken. Als er iets is waar ik mijn best op heb gedaan, dan is het toegankelijk schrijven. Wie mijn blogs volgt, weet dat ik houd van duidelijkheid. Geen moeilijke zinnen en regelmatig iets te lachen. Daar staat dit boek vol mee. Het is dus niet alleen nuttig, het is ook leuk en ter ontspanning. Ben je instructeur, docent van een paardenopleiding, hoefsmid, paardentandarts, zadelpasser of dierenarts, dan wil je dit boek voor je klanten!

Als je 1 exemplaar wilt hebben kan je voor 19,95 terecht op https://mediaboek.nl/paardrijden-voor-je-plezier.html

Ik ga het nu gewoon ongegeneerd vragen: koop dit boek! En je zou me een groot plezier doen door er over te praten in je netwerk of iets over te schrijven op je eigen social media.

Wil je een doosje met 16 exemplaren, neem dan even contact op met mij via tessatexel@gmail.com, dan regelen we wat en kun je ze doorverkopen in je eigen kring. Als je wilt, kom ik langs om er een lezing of een openbare les bij te geven. Want kennis moet worden gedeeld. Met enthousiasme en een knipoog.

 


Vond je dit nou een leuk bericht? Doe dan een donatie!

Geplaatst in Blog en getagd met , , , .