Wat moet ik doen?

Ik weet niet zo goed wat ik aan moet met Socrates. Het is warm (hoewel hier een stuk aangenamer dan in het binnenland) en gortdroog, dus zijn hooikoorts slaat in volle hevigheid toe. De arme schat heeft het zo benauwd.

Sinds een paar jaar krijgt hij in de hevigste maanden prednison, maar dat lijkt nu zelfs geen verlichting meer te bieden. Ik heb hem van de week op het heetst van de dag binnen gehaald. Dat maakte weinig verschil. ‘Laat hem dan ook ’s nachts buiten’, zei iemand tegen me. Geprobeerd, dat helpt niet. De pollen zitten in de buitenlucht. Na een nachtje stal is het juist iets minder erg. Het moeilijke is dat er over een paar maanden, als de Hollandse regen weer op ons neerstriemt, een totaal ander paard staat. Maar ga ik daar nog op wachten? Hoe lang kan ik hiermee doorgaan?

Puffer

Op zo’n moment prijs ik me gelukkig met de kundige dierenartsen in mijn vriendenkring. Ik had er eentje aan de telefoon voor een artikel dat ik aan het schrijven ben. Sowieso een geweldig leuk mens, dus het is al een feestje om met haar te praten. Ik deelde mijn zorgen over Socrates en ze dacht meteen met me mee. Op haar aanraden gaan we een puffer proberen. Fijn dat ik iets kan doen, het voelt zo machteloos.

Pezendokter

Ik had onlangs nog zo’n leuk moment. Ik was bij pezenprofessor Hans van Schie voor een artikel dat binnenkort in een paardenblad verschijnt. Er zijn van die mensen waar je uren naar kunt luisteren, zulke boeiende verhalen. Hij was ervan op de hoogte dat ik zelf ook een peesblessure heb. Mijn achillespees doet nog steeds niet wat ik wil (hardlopen). Sterker nog, het is zelfs slechter geworden, lijkt het wel. Voor ik het wist stond ik in de paardenkliniek met één blote voet op een blok bij een scanner, met twee zorgelijk kijkende dierenartsen voor een scherm. Gelukkig hoefde ik niet gesedeerd, al viel dat echt stilstaan met je adem in niet eens mee. Het is jammer dat er geen foto’s van zijn, het moet een hilarisch gezicht zijn geweest.

Operatie?

Vanmiddag ga ik de scan aan mijn fysio laten zien. Die pees is goed mis. Volgens Van Schie is een operatieve ingreep het beste. Daar moet ik nog even niet aan denken. Eerst maar eens even proberen of we Socrates meer lucht kunnen bieden. Slaat dat niet aan, dan wacht me een moeilijke beslissing, vrees ik. De wind staat momenteel niet helemaal goed in mijn leven. Het wordt tijd dat hij draait…


Vond je dit nou een leuk bericht? Doe dan een donatie!

Geplaatst in Blog en getagd met , , .