Kiezen op elkaar

Ik probeer weer een beetje in een ritme te komen. Dat valt nog niet zo mee.

Door alle gebeurtenissen schoven lessen en werkzaamheden voor me uit. Maar ik heb nogal een groot plichtsbesef. Hoewel iedereen vol begrip is, vind ik toch dat ik alles moet inhalen, op tijd moet afmaken en weer moet klaarstaan voor nieuwe klussen. Het betekent wel dat er een grote stapel ligt, waar ik doorheen moet in een periode dat je het liefst met je hoofd onder een kussen wilt liggen.

Gruwelijk

Komt nog bij dat we drie dagen de tijd hadden om mijn moeders kamer leeg te halen. Zo zijn nou eenmaal de regels. En ik begrijp dat ook wel, zo’n kamer kan iemand anders weer een goede plek bieden. Maar het is misschien wel het meest gruwelijke stukje van alles. Want je kan niet alles naar je eigen huis slepen. In ons geval zou dat misschien wel kunnen, want we hebben een joekel van een schuur. Maar dat wil je niet. We hebben al genoeg troep van onszelf. Bovendien wil je niet steeds alles in je handen hebben.

Onderhandelen

Dat betekent dus dat je de spullen van je moeder moet verkopen. Gelukkig is daar tegenwoordig zoiets als facebook. Dus al snel meldden zich gegadigden. De meeste Texelaars kennen elkaar, dus weten van de situatie. Dat leverde veel liefdevolle reacties op. Maar sommige weten het niet. En dan sta je ineens te onderhandelen over twee euro vijftig voor een dienblaadje, met iemand die pissig wordt omdat een ander vijf euro biedt… In mijn huidige toestand is de rek er een beetje uit en moet ik me dan erg beheersen om niet iets heel lelijks te zeggen.

Komt nog bij dat ik voortdurend naar die steeds meer onttakelde kamer moest, die voor mij nog zo vol verse herinneringen zit.

Positief

Ik ben zaterdag wel naar Soest gegaan voor de Dag van het Oudere Paard, waar ik drie lezingen gaf over dressuuroefeningen voor oudere paarden. En daar heb ik absoluut geen spijt van. Wat was het geweldig. Vrolijke mensen, een super sfeer, iedereen genoot. Ik had drie keer een volle bak met mensen die zeer geïnteresseerd waren. Het gaf me veel positieve energie. Wat is het toch leuk om te merken dat mensen bereid zijn om zoveel informatie op te doen, om hun paard nog beter te verzorgen. En wat is het leuk om met een grote groep super vakmensen zo’n evenement neer te zetten.

Hippisch Welzijn Texel

Voor wie het heeft gemist en daar nu spijt van heeft: op zondag 6 augustus houden we op Texel een kleinere variant, Hippisch Welzijn Texel. Zoek maar even op facebook. Stuur je partner lekker naar het strand en ga zelf een dagje lezingen en workshops volgen.

Nieuw boek

Ik ben door verschillende mensen gevraagd of ze de informatie uit de lezingen ergens kunnen nalezen of er een boek over is. Dat zette me aan het denken. Het psychologieboek is bijna klaar, dat ziet het licht tijdens het Horse Event. Als mijn hoofd binnenkort weer normaal werkt en ik over de berg werk heen kan kijken, ga ik me op een nieuw boek storten. Het begint alweer te kriebelen in de verte… Maar nog even de kiezen op elkaar.


Vond je dit nou een leuk bericht? Doe dan een donatie!

Geplaatst in Blog en getagd met , , , .